Om oss som älskar hundar

Har du passion för hundar och kanske till och med en specifik ras? Har du funderat på att påbörja uppfödning med din hund, men vill veta mer om hur detta faktiskt går till? Vill du veta mer om hur avel fungerar? Då har du kommit till rätt hemsida! Här har vi samlat information till alla de individer som har ett starkt hundintresse och som vill lära sig mer om dessa magnifika djur. Att vara hundägare innebär att man har en sann kompanjon för livet och kan ge mycket glädje åt hela familjen. Men det innebär också ett stort ansvar, med daglig skötsel, motion, mat och stimulans för att ha en alert, pigg och frisk hund.

Letar du efter mer information om tävlingar eller olika hundsporter? Här finner man information om olika hundsporter så som agility, lydnadsprov och freestyle. Artiklarna beskriver vad som bedöms inom varje gren och vad man skall tänka på inför att påbörja tävlingar med sin hund. Vidare ger vi också information om vad som gäller när du skall resa med din hund, exempelvis vad man bör tänka på för att ta ut och in hunden i Sverige.

Om du inte är hundägare än, men går i tankarna att faktiskt skaffa hund, har du hittat sidan för dig. Här ger vi tips och råd till hundägare, vad man skall tänka på inför sitt första hundköp, vilken ras som passar bäst med människans olika livsstilar och mycket mer. Det är ett otroligt roligt val att bli hundägare, men det är ett beslut som innebär mycket ansvar